Hej wszystkim! Zauważyłem, że mam pewien nawyk związany z nowymi platformami. Zanim zdecyduję się zainstalować aplikację, zwykle przez jakiś czas korzystam ze strony internetowej, żeby sprawdzić, czy w ogóle mi odpowiada. Ostatnio przeglądałem różne rozwiązania mobilne i trafiłem na
. To skłoniło mnie do zastanowienia się, jak robią inni. Czy od razu pobieracie aplikację, czy najpierw sprawdzacie wszystko w przeglądarce? Mam wrażenie, że kiedyś instalowałem aplikacje bez zastanowienia, a dziś jestem pod tym względem dużo bardziej wybredny.
7 Views

Mam dokładnie tak samo. Na telefonie mam już wystarczająco dużo aplikacji, więc nie instaluję kolejnych bez powodu. Najpierw sprawdzam, czy dana usługa jest rzeczywiście przydatna i czy będę z niej korzystać regularnie. Jeśli po kilku dniach nadal do niej wracam, wtedy rozważam instalację. Dzięki temu unikam sytuacji, w której po miesiącu mam pełno nieużywanych aplikacji zajmujących miejsce w pamięci telefonu. Myślę, że wiele osób podchodzi do tego dziś podobnie.