Як змінюються стосунки з друзями та родиною, коли ти живеш і вчишся в іншій країні кілька років?
Привіт, хлопці, а як у вас змінюються стосунки з друзями та родиною, коли ти вже кілька років живеш і вчишся в іншій країні? У мене так вийшло, що після переїзду спочатку постійно дзвонили, перекидалися мемами щодня, а тепер дзвінки раз на тиждень — і то більше про те, як там погода чи що поїсти купити. З родичами ще складніше: мама досі питає, чи тепло вдягаюсь, хоча я вже в іншому кліматі живу, а брат взагалі рідко пише, бо в нього свої справи. Інколи відчуваю, ніби потроху віддаляюсь, хоч і не хочу цього. У когось так само? Чи є якісь способи тримати зв’язок по-справжньому близьким?
16 Views

Ой, знайоме до болю. У мене було те саме — перші два роки за кордоном ледь не щовечора відеодзвінки, а потім якось само стало рідше. Думаю, це нормально, бо в кожного з’являється своє нове життя, нові люди навколо, і старий ритм просто не витримує відстані й різниці в часі. Але я помітив, що коли знаходиш хоч маленькі спільні штуки — типу разом дивитись один серіал і потім обговорювати, або кидати один одному фото з прогулянок — то контакт тримається теплішим. А ще круто, коли вдається приїхати додому хоч ненадовго, бо тоді одразу все оживає. До речі, коли я тільки збирався на study за кордон, то відвідини однієї компанії допомогли розібратися з купою питань по вступу і адаптації — але це вже таке, особисте враження, без реклами.